Scholingsaanbod

Het scholingsaanbod, dat u hieronder ziet, is bedoeld voor alle vrijwilligers die werkzaam zijn in Maassluis. Ziet u iets interessants? Klik de cursus aan en schrijf u in. Is de cursus al helemaal vol en wilt u op de reservelijst geplaatst worden? Stuur dan een email met uw naam, telefoonnummer en vrijwilligersorganisatie (of het vrijwilligerswerk dat u doet) naar inschrijvingenprikbord@maassluis.nl.

Wil uw organisatie ook een bijdrage leveren aan het aanbod van: workshops, cursussen en trainingen voor vrijwilligers? Neem dan contact met ons op via prikbord@maassluis.nl.


Huidig aanbod


E-learning

Basistraining GOED omgaan met dementie

In deze training leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek.


Meer informatie en aanmelden

Instructie Verantwoord Alcohol schenken

Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox! Leer  hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken en start de cursus.


Meer informatie en aanmelden

E-learning: maak je eigen social media plan

Met deze e-learning module maak je een social media plan voor jouw organisatie. De volgende vragen komen aan bod: wat is je doel met sociale media en hoe kun je dat doel bereiken? Wie is je doelgroep en hoe stem je daarop af? Hoe verpak je je boodschap? Wat is goede content? Is het slim om te adverteren? Hoe plan je de activiteiten rond sociale media in? Hoe evalueer je?
Deze module van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam is beschikbaar gesteld voor Maassluise vrijwilligers.


Meer informatie en aanmelden

E-learning vrijwilligers in mijn organisatie: sociale veiligheid

Verkeerd gedrag stoort het gevoel van veiligheid in jouw organisatie. Daarom is het belangrijk dat je aandacht hebt voor Sociale Veiligheid. Hoe doe je dat? Wat is sociale veiligheid? En welke onderwerpen gaan over Sociale Veiligheid?


Meer informatie en aanmelden

E-learning: vrijwilligers begeleiden

Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden. De training is beschikbaar gesteld door Humanitas.


Meer informatie en aanmelden

E-learning: grenzen stellen

Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken. De training is beschikbaar gesteld door Humanitas.


Meer informatie en aanmelden

E-learning vrijwilligers in mijn organisatie: coachend begeleiden.

Deze e-learning gaat over hoe je de juiste hulp geeft. Dat is altijd persoonlijk. Hoe zorg je dat jouw hulp aansluit bij de wensen van de vrijwilliger? Met het doel de vrijwilliger enthousiast en betrokken te houden.


Meer informatie en aanmelden

E-learning: vrijwilligers in mijn organisatie, een goede start

De e-learning helpt je met goede match vinden de juiste vrijwilliger op de juiste plek. Ook krijg je handige tools voor een goede start periode van de vrijwilliger.
Deze module van Den Haag Doet is beschikbaar gesteld voor Maassluise vrijwilligers.


Meer informatie en aanmelden

E-learning: vrijwilligers vinden en binden

Deze cursus gaat over het succesvol werven en begeleiden van vrijwilligers. Je leert hoe je in kunt spelen op de motivatie en wensen van vrijwilligers. In een persoonlijk plan van aanpak bepaal je de aandachtspunten voor jouw organisatie.


Meer informatie en aanmelden

E-learning: vrijwilligers in mijn organisatie, op zoek naar nieuwe vrijwilligers

Deze e-learning geeft je alle informatie die nodig is om een plan te maken om nieuwe vrijwilligers te interesseren om voor jouw organisatie te werken.


Meer informatie en aanmelden

E-learning: vrijwilligers werven

Deze e-learning module leert u, aan de hand van een stappenplan, opdrachten en praktijkvoorbeelden, hoe u een campagne opzet om vrijwilligers te werven voor uw organisatie of project.
Deze training van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam is beschikbaar gesteld voor Maassluise vrijwilligers.


Meer informatie en aanmelden

E-learning: vrijwilligersbeleid in 10 stappen

Deze e-learningmodule 'Vrijwilligersbeleid in 10 stappen' is een handreiking voor vrijwilligersorganisaties bij het formuleren van een vrijwilligersbeleid. Ook als je wel al een beleid hebt, kun je de module gebruiken om te toetsen of je alle aspecten al goed geregeld hebt. In dit geval hoef je waarschijnlijk niet alle schrijfopdrachten te doen. De module gaat in op vragen als:

 • Wat is de plek van vrijwilligers binnen de organisatie?  
 • Hoe worden vrijwilligers geworven? 
 • Is er een vrijwilligerscontract?
 • Welke vormen van begeleiding zijn er?
 • Vallen de vrijwilligers met al hun activiteiten onder de vrijwilligersverzekering?
 • Hoe worden de vrijwilligers gewaardeerd?
 • Welke veiligheidsrisico's zijn er?
Na afloop kun je je beleid, indien gewenst, laten toetsen door het Vrijwilligerssteunpunt.
Deze training van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam is beschikbaar gesteld voor Maassluise vrijwilligers.


Meer informatie en aanmelden

Incompanytraining

In-company training: Effectief en leuk vergaderen

We zijn vaak gewend aan een bepaalde manier van vergaderen. Tijdens de cursus ervaar je verschillende manieren van vergaderen. Misschien wel effectiever, leuker, prettiger, ….

Onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn:

 • de structuur van vergaderen. 
 • wat is nu bv belangrijk bij vergaderen, wat is het doel?
 • hoe zijn de rollen verdeeld binnen de groep die vergadert?
 • hoe kunnen we diegene die niet vaak iets verteld op een leuke manier tot praten krijgen en diegene die altijd aan het woord is wat minder aan het woord te krijgen.


Meer informatie en aanmelden
Inschrijven voor onze nieuwsbrief:

Creatie en realisatie door The MindOffice